Mercurius, de heerser van de horoscoop, met zijn aspecten


Uw Mercurius in conjunctie met uw Ascendant 3.00

Met de planeet Mercurius op de Ascendant zou het verbazingwekkend zijn wanneer u niet een zeker intelligentie zou hebben die u in staat stelt tot logisch denken, en waarmee u indruk kunt maken op uw omgeving. Toch zou u voorzichtig moeten zijn dat u niet in een geïsoleerde schijnwereld terechtkomt, daar u mogelijk wel zeer dominant in uw omgeving kunt zijn. Een zekere portie gevoel tegenover anderen heeft nog niemand geschaad.

Ook wanneer u soms een indruk wekt van soevereine onafhankelijkheid, voelt u diep van binnen de behoefte om u met andere mensen te verbinden. Daarom zou het goed en heilzaam voor u zijn wanneer u in de loop van uw leven zou leren om intensief met een andere persoon om te gaan. Anders zou u wel eenzaam blijven. Maar om zulke uitspraken geldend te doen zou het nodig zijn om de gehele horoscoop in zijn samenhang te bekijken.


Uw Mercurius in conjunctie met uw Mars 1.50

Ook al is uw verstand scherp en al beschikt u over een hoge mate aan geestkracht, u vraagt zich veel dingen af waarop u geen antwoord weet. Weliswaar zet u zich graag in voor een zaak, maar u zult daarbij dikwijls in conflict geraken omdat u uw opvattingen dikwijls te sterk verdedigt. Bijzonder geschikt is dit aspect voor werk in journalistiek en onderzoek, omdat u gewoonlijk heel graag uw neus in vreemde zaken steekt. U zegt alles wat in u opkomt, en dat stelt u in staat om duidelijke besluiten te ontlokken en u daaraan te houden. Toch moet u daarbij niet al te ongeduldig te werk gaan, anders zult u op een goede dag alleen staan.

U hebt een uitgesproken interesse voor politieke en maatschappelijke aangelegenheden, en niet zelden bevindt u zich onder de mensen die in ieder geval hun eigen mening ten beste willen geven, en niet schuwen om het spreekgestoelte te betreden. Daarbij gaat u geen dispuut uit de weg, want overal waar Mars bij komt gaat het om wedijver en concurreren. U bent overtuigd van uw grote kennis van zaken, die u graag aan de mensheid ter beschikking stelt. U zou in dit opzicht echter een gevoel van superioriteit moeten beteugelen.


Uw Mercurius in vierkant-aspect met uw Maan 7.00

U bent dikwijls onevenwichtig en hebt er dan moeite mee om de beweegredenen voor uw ontevredenheid aan andere mensen mede te delen. Uw gevoelswereld gaat vaak overhoop, daarom valt het u zwaar de nodige afstand tot uw problemen op te bouwen. Ook kan uw denken te sterk door uw gevoelens beïnvloed zijn, zodat het u soms niet lukt, uw crises te analyseren en uitwegen te vinden.

Mogelijk leeft u erg naar verouderde tradities en kunt u daarom niet uw medemensen benaderen, omdat de levensbeschouwingen te verschillend zijn. Zeer tot leedwezen van uw naaste omgeving richt u uw wisselende stemmingen graag op hen, zonder u bewust te zijn dat u uw energieën liever voor meer constructieve doelen zou moeten gebruiken.

Verspil niet uw tijd aan zelfmedelijden, ook wanneer uw sentimentaliteit u er dikwijls aan herinnert dat u rationele denkstructuren moet ontwikkelen. Mogelijk uit u zich ook dikwijls triviaal, of kunt u zolang over uw privé verleden vertellen dat men zich onthutst van u terugtrekt. U zou het leven wat losser en meer gelaten moeten aangaan en u niet voortdurend zorgen maken.



Uw Mercurius in sextiel-aspect met uw Jupiter 1.20

Dit aspect zou uw bewustzijn moeten versterken en uw belangstelling wekken voor filosofische en ethische vragen. U bent ontwikkeld, en dat zou voor u later in uw leven maatschappelijk en op het gebied van uw beroep succes mogelijk moeten maken. Bovendien kunt u persoonlijke en maatschappelijke zaken objectief beoordelen, en eenmaal begonnen ondernemingen met veel enthousiasme tot een goed einde brengen. U weet hoe u uw medemensen van iets kunt overtuigen. Met uw retorisch talent kunt u zich in uw beroep overal doen gelden, waar het erom gaat u van de steun en de medewerking van uw medemensen te verzekeren. Mensen die het in het leven minder goed gaat, ondersteunt u en u wekt optimisme in hen. In overeenstemming met uw opvattingen leveren uw goede daden een positieve weerklank op, en om die reden wilt u goed doen. Vragen op het gebied van de menselijkheid, bijvoorbeeld Amnesty International of klimaatveranderingen laten u niet koud, en dat levert u het respect op van uw omgeving.
U hebt zich voorgenomen om ooit eens de wijde wereld in te trekken, en dat zou u ook beslist moeten doen. Met de kennis die dat meebrengt zou u het zelfs in het toerisme tot iets moeten kunnen brengen.



Uw Mercurius in vierkant-aspect met uw MC 0.50

U hebt er moeite mee om uw beroepsmatige en uw huiselijke aangelegenheden onder een noemer te brengen. De communicatie met uw medemensen heeft te lijden onder misverstanden, zodat het u niet gemakkelijk zal vallen om uw doorgaans aanwezig creatieve potentiaal tot uitdrukking te brengen. Misschien zou u wat meer bereid tot compromissen moeten worden; dat zou voor u de omgang met anderen wat ontspannen.

Deze problemen bij de communicatie kunnen hun oorsprong in uw kindertijd en jeugd hebben gehad, daar u mogelijk met uw ouders problemen gehad hebt, die niet erg bevorderlijk voor uw ontwikkeling zijn geweest. Maar uiteindelijk wordt u alleen uitgenodigd om uw vormen van communicatie te overdenken en nieuwe wegen te vinden om met uw leven om te gaan.